Kauai, Hawaii

January 13, 2016 Harald Vaagan No comments exist

Også kjent som “garden isle”, ligger Kauai lengst nord av øyene på Hawaii.
Den frodige øya er som en stor grønn hage, med blomster og fugleliv du bare ser i zoologisk hage. Det er vel å ta litt hardt i, men nesten slik er det her.

Vi dro på campingtur rundt Kauai som del av vår bryllupsreise.

Etter en 45 min flytur fra Oahu, lander vi i Lihue. Her ha vi leid bil, og utleiefirmaene ligger beleilig til rett ved flyplassen. En shuttle buss tar oss behagelig dit ( ca 5. min)
Det  bor i overkant av 67 000 mennesker på Kauai, men det antallet kan du bare glemme for du er ikke den eneste turisten her. Vel og merke, Kauai har høy og lavsesong. 

Hanalei Valley Lookout. Foto Haarald Vaagan
Hanalei Valley Lookout. Foto Harald Vaagan

Jeg starter bilen og vi ruller ut av flyplassen med Haena som destinasjon. Her vil vi slå camp før vi prøver oss på en fottur langs Napali kysten. Vi har bare ett lite problem. Vi mangler permit for å campe på øya. Den får du på et kontor i byen som ikke har åpent i helgene.

Det er lørdag..

Vi hadde hørt skremselspropagandaen om saftige bøter for camping uten en slik tillatelse, men hva kunne vi gjøre.
Bilen vi leier, en Jeep Wrangler tar oss komfortabelt til den lille stranden Haena, Det er vel en time til solnedgang, så vi rusler en tur.
Ute over ”revet” Tunnels ser vi en surfer som koser seg. Det skulle vise seg å være Mike Coots https://www.instagram.com/mikecoots/. En kjent lokal surfer som fikk revet av det ene beinet i et tigerhai angrep som liten gutt. Men Mike ga ikke opp og surfer i dag med protese.(Det er han du ser springende med brettet i solnedgangen i filmen)
Natten blir kort. Hanene starter å gaule tidlig. Men det er perfekt, for disse tidlige morgentimene bør du egentlig få med deg.
Så banker det på teltduken..
Noen vennlige ord senere med ”camping patruljen” er vi lettet over å ha måttet betale 2 dollar ekstra pr. natt pr. snute. Dvs. 5 dollar natta ved stillehavet og med fasiliteter som dusj og toalett rett ved siden av, og gratis vekking..

Ha'ena
Ha’ena. Foto Harald Vaagan

17.mai blir feiret med lang fottur langs Napali kysten og inn til et vakkert fossefall. De er det mange av på Kauai.

Mt Waialeale på Kauai er et av stedene i verden hvor det kommer mest nedbør. I snitt har det årlig kommet 1071.88 cm (422 inch) med regn siden 1912. Klimaet på øya er som du skjønner fuktig, men øya er helt unik og sør på den sovende vulkanøya forekommer det faktisk tørketid.
Øya er ikke stor, 1456 kvadrat km, og med vei nesten helt rundt kan man utforske mye på kort tid. Det som skiller endepunktene er vakre Napali kysten.

Grøntkledde fjell og klipper som stuper ned i havet. Det E som på TV!! Eller som å se Jurassic Park. Mye er filmet her. Natten vi campet ved Polihale kommer var kanskje den beste. 10-11 km med strand og nesten ingen i sikte. Her satt vi oppe lenge å så på stjerneskuddene og surfet til frokost.

Camping at Polihale State Park, Kauai.
Camping at Polihale State Park, Kauai.

På Kauai finner du også stillehavets Grand Canyon, Waimea Canyon. Den er like imponerende som Grand Canyon og spenner seg
Og du, smell til med en helikoptertur rundt øya. Det gjorde vi og fikk sett flere av de stedene vi hadde vært tidligere på turen i tillegg til mye mer.

Her er en video jeg har laget fra oppholdet på Kauai.

Jan, Feb, Sept og oktober er typisk rolige måneder. Vi var der i midten av mai og det var ikke all verden med turister. Amerikanske “holidays” og andre høytider er  høysesong.

kauai camping
Campingplasser på Kauai. Som du ser så er de delt inn i kommunale og statlige.

http://www.to-hawaii.com/kauai/camping/

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *