Puerto Peñasco

February 22, 2010 Harald Vaagan No comments exist

På 20 min kan man kjøre ned fra San Diego til Tijuana i Mexico og videre langs kysten. Men det siste året har volden mellom narkotika-kartellene og politiet eksplodert rundt den største grenseposten inn til USA, så vi droppet det.
Men til Mexico ville vi, og da en venn av oss inviterte oss ned til deres hjem i Puerto Peñasco var vi ikke vanskelige be. 8- 10 timer tok det, da vi måtte kjøre via Arizona og Yuma for å slippe Tijuana grenseposten.

Puerto Penasco eller bedre kjent som  Rocky Point, er et lite fiskevær som ligger i california gulfen.
Amerikanerne omtaler byen som Rocky Point,hvorfor er jeg ikke sikker på.. Den lille fiskebyen har utviklet seg voldsomt de siste årene til å bli en moderne og populær feriedestinasjon.  Timeshare og private resorts har skutt i været her nede. Vi var så heldige å bo i deres gedigne hjørneleilighet i åttende etasje. Kjekt med kjentfolk som har det godt.

mexico 052
Solnedgang ved infinity bassenget til Jason.

Rocky Point er litt over 60 miles fra USA grensen, noe som gjør strandbyen til en populær destinasjon for besøkende fra USA. Innbyggere i Phoenix, Arizona kan kjøre til Puerto Penasco, Mexico på ca. 3 og en halv time.  Rocky Point blir også kalt «Arizona’s beach” fordi det ligger så nært til Arizona.
“Det har esksplodert her nede den siste tiden, men når flyplassen står ferdig tror jeg det kommer til å enda mer”, sier vår venn Jason.
Vi forstår lett hva han mener etter ei helg med total avslapping. Man vet man lever livet når bassengene er oppvarmet. Det til tross over 30 grader i skyggen.
Hva kan man gjøre her? Tja.. Dra på havfiske!  Mye å se på det lokale markedet, der de har håndtverk av alle slag og en hel masse juggel. Dra på en av de lokale restaurantene som ligger langs veien.  Her snakker vi Skikkelig god tradisjonell tacos som brenner! Eller dra på bar og kos deg med en corona til et par kroner.
Kjøre med quads i sandhaugene, chill’n ved stranda og bassenget etter en hard økt med vannsport:)

Her ligger Puerto Peñasco.
[googlemap lat=”31.3348710339506″ lng=”-113.57391357421875″ width=”500px” height=”150px” zoom=”5″ type=”G_NORMAL_MAP”]Puerto Peñasco[/googlemap]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *