Streiftog i Vietnam. Del 1

February 3, 2010 Harald Vaagan No comments exist

Jeg sitter og leser om vårens heteste reisemål i dagens avis, mens været herjer rundt husveggene hjemme på Hellandsjøen. Da er det godt å varme seg på de gode minnene man sitter igjen med etter 5 mnd på tur.

Det hele startet for vel 6 år siden. Vi var to stykker som hadde lyst til å reise som backpackere, og det til varmere strøk. Asia og da Thailand spesielt, var for oss et hett reisemål. Vi booket tur og reiste rundt i Thailand i nærmere 2 mnd. Kun avbrutt av en fantastisk reise til Kambodsja, og tempelbyen Siem Reap.
Vel hjemme i Norge fant vi begge ut at dette MÅTTE vi bare gjenta, så nøyaktig to år senere sto vi igjen klare til å ta fatt på en ny reise. Denne gangen skulle vi reise i 5 måneder.

5 MÅNEDER! I all verden, skal du være borte så lenge? Spørsmålene haglet. Har du råd? Er det ikke farlig? Hva skal du gjøre?  Hva med jobb? Men vi tok det hele med et smil og startet vår uforglemmelige reise mot Asia og Sør- Amerika.
Vi (undertegnede, Tarjei og Alex) hadde kun tur- retur billett Oslo-Bangkok, for resten skulle vi fikse der nede. Vi hadde alle tre noen ønsker for hva vi ville se og oppleve, men noen spesiell reiseplan hadde vi ikke. Så i Bangkok endte vi opp med flybilletter til Hanoi i Vietnam og videre til Kuala Lumpur i Malaysia, Angeles på Filippinene og retur tilbake til Thailand. Alt dette for 2500 kr med Air Asia.
Det er alltid spennende å komme til et nytt land og nytt språk, samtidig som du bare har bare en viss peiling hvor du skal dra! Vi hadde med oss ei reisehåndbok og den var veldig kjekk å ha i situasjoner som: Hvor skal vi dra? Hvor finner man transport? Hva koster det? Hvor er det husrom?

Først ut var som sagt Hanoi og vi fant husrom! Det ble jo selvfølgelig et lite kultursjokk, men skremt ble vi ikke.

Hanoi er Vietnams hovedstad og har rundt 4 mill innbyggere. Her er det altså ikke store plassen å boltre seg på. Folk, biler og sykler overalt.

Her finnes trafikkregler, men ikke av samme kaliber som vi er vant med her hjemme. Kontrollert galskap vil jeg kalle det! Men vi så veldig lite til kollisjoner og andre ulykker, så noen regler har de vel. I Hanoi kjøpte vi turer til Halong Bay og Sapa.

Halong Bay er et fint område med mange små øyer og fin natur. En stor båt tok oss med rundt og vi endte til slutt ved en diger grotte. Her gikk vi på vandring inn i mørket. Grotten var utrolig stor! Det var tydelig at dette stedet var populært for det krydde av turister og selgere.

Til lands og til vanns. Vakkert, men det ble litt vel mange turister.

Deretter dro vi med tog nordover til Sapa. Toget stopper nede i dalen, og det tar deg en liten time med minibuss opp til selve Sapa. Turen opp var magisk! Forestill deg et tykt tåkehav og du kommer opp av det og inn i fjellheimen, med soloppgangen som bakgrunn. Virkelig et høydepunkt. Her dro vi blant annet opp til det høyeste fjellpasset i Vietnam.


2000 meter høyt med utsikt opp mot fjelltopper over 3ooo meter. I fare for å gjenta meg selv: Helt fantastisk!

Les mer om turen i del 2.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *