Streiftog i Vietnam. Del 3

February 5, 2010 Harald Vaagan 2 comments

EASY RIDERS
En dag vi er på stranda dukker en fyr opp og sier han er fra “Easy riders”. Han tar oppdagelses – frelste turister med rundt  i Vietnam på motorsykkel. En utmerket mulighet til å få sett det “virkelige” Vietnam. Dette må jo bare være topp, så vi hopper bokstavelig bakpå og tar fire dager på veien. 

Turen gikk fra kystbyen Na Trang og inn i landet videre mot fjellene og Dalat.
 Vietnam er en av de store eksportørene av kaffe, og det fikk vi jammen se da vi putret rundt. Kaffeplantasjer overalt! Vi fikk også sett hvordan de lager silke. Først besøkte vi de som foret opp larvene.
 
Deretter dro vi til fabrikken hvor de utnyttet silken som larvene spinner. Fascinerende å se at noen så små larver kan produsere så mye silke.

For deg som kan tenke deg en sånn tur, så gir den noen uforglemmelige øyeblikk. Veistandarden er ikke den beste så var forberedt på hard medfart for bakparten din. Men det er verdt det, for man får sett utrolig mye av det vakre og genuine Vietnam.

Vi fortsetter videre opp mot fjellbyen Dalat og der finner i et meget spesiellt hotell. Det var fortsatt ikke helt ferdig da vi var der, da byggeprosessen var lagt til  å vare over mange år. De startet på slutten av nitti tallet.

Men temaet for hotellet var vanskelig å misforstå. Alle rommene var unike i den forstand at de var innredet totalt forskjellige. Ingen rette vinkler her nei! Her kan du blant annet velge om du vil sove i kenguru rommet, bjorne rommet eller tiger rommet.
Det offisielle navnet er Hang Nga Guesthouse and gallery, men de lokale kaller det bare ‘the crazy house’.

Det ser nesten ut som et lite eventyrslott. Og det var kanskje intensjonen til arkitekten Hang Viet Nga. Historien sier at hennes første bygning ble revet ned da det ble sett på som anti sosialistisk , men det hjelper tydeligvis å ha en tidligere president som far.

Hvordan komme deg dit?  Ta en tur med Easy Riders da vel:)

2 Comments on “Streiftog i Vietnam. Del 3

 1. Vi setter i slutten av mai igjen kursen mot Bangkok. Tre fulle uker skal fylles. Planen er å bruke mesteparten av tiden i Vietnam. Har ennå ikke bestemt hvor vi starter og skal, men Mekong deltaet og Dalat/høylandet er helt klart en del av planen. Det ble for lite tid sist.

  Jeg synes opplegget med easy riders virker spennende. Kjentmann med mulighet for transport til steder litt utenom det vanlige høres bra ut. Det funka fint eller? Ikke noe “jeg vet om et bra hotell”-opplegg? Regner med det er forskjell på folk også. Har lest at de seriøse har gjestebok med anbefalinger fra tidligere kunder.

  Kartet sier 20 mil mellom Nha Trang og Dalat. Der brukte dere fire dager? Er det noe som er verdt å se på vegen, eller tar det bare tid?

 2. Hei!
  Easy riders var supert! Vi visste svært lite om høylandet før denne turen, så ingen riktig visste hva vi skulle forvente oss. Vi tok det veldig på sparket
  etter å ha møtt sjåføren på stranda. Vi betalte den gang 3-4 millioner dong, og det var verdt hver en million:)
  For den prisen fikk vi 3 netter og fire dager. Nesten alt inkludert. Litt mat betalte vi selv. Stedene vi sov på var bra.
  Det spesielle med denne turen var at vi fikk se landsbygda i Vietnam på unik måte, og jeg følte jeg kom nære kulturen og menneskene. Det var
  selve pakken som gjorde meg imponert. Man sitter bakpå en motorsykkel og kjører igjennom små landsbyer, vakker og historisk natur, stopper og spiser
  LOKAL god mat og man kommer som sagt mye nærmere innpå menneskene og kulturen. Opplegget var suverent for det det var. Ingen luksus og man føler man har sett det virkelige Vietnam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *