Streiftog i Vietnam. Del 4

February 21, 2010 Harald Vaagan No comments exist

Siste etappe.

Etter å ha putret rundt i fjell og daler i tre dager gikk turen ned mot vårt siste stoppested og den lille kystbyen Mui Ne. Her er fiske og turisme de største inntektskildene. Det første var ikke til å ta feil av når vi endelig så sjøen og den overfylte havnen.

For oss som ikke hadde booket noe overnatting på forhånd gjaldt det å tråle etter den beste location og selvfølgelig riktig pris. Vi fant begge deler:)

Masse turismen er sagt å ha startet i 1995 da mange valgte Mui Ne som sitt sted for å se solformørkelsen. Etter den tid har det dukket opp mange små overnattingssteder og større resorts. Nattelivet er heller ikke til å forakte da det finnes mange restauranter, barer og nattklubber.

Mui Ne er også blitt et yndet sted for windsurfing og kitesurfing og årlig arrangeres det internasjonale konkurranser. Siste konkurranser var Kiteboard  Tour Asia (KTA) og Windsurf Fun Cup som ble arrangert siste helgen i Januar 2010. Aking i sanddynene er også meget populært jeg anbefaler sterkt å ta turen dit ved soloppgang.

…..

Herfra fartet vi videre med buss til Ho Chin Mihn City, også kjent som Saigon, hvor det bor nærmere 8 millioner mennesker.
Den trafikken vi så i Hanoi, ble bare barnemat i forhold til dette! Scooter er fremkomstmiddelet nr.1  i Vietnam. Ho Chi Minh City er intet unntak for her finnes minst 4 millioner scootere. Helt surrealistisk å ta scooter taxi. Kontrollert galskap!

Her fikk vi bo hos en Vietnamesisk familie takket være vår venn Chi. Hun viste oss rundt i denne jungelen av kjøretøy og vi storkoste oss. Fikk hodemassasje med påfølgende frisørtime og gammeldags striping til en 100-lapp!

Ho chi Mihn er en fin by med mye historie bak seg. Alle vet jo hva som skjedde for 35- 40 år siden og her finner vi da også deres krigsmuseum. Vanskelig å beskrive noe så grusomt… Det gikk et par timer før vi kom til oss selv igjen etter besøket der. Likevel anbefaler jeg et besøk, men ikke ta med barna dit!

Pham Ngu Lao Street er backpacker gaten i Ho Chi Mihn og her finner man også veldig mye rart.
Vi fant Guns’ n Roses Bar og der tok det helt av!

I Pham Ngu Lao Street  booket vi tur til de underjordiske tunnelene, som vietnameserne brukte for å skjule seg under krigen.

Vi fikk også muligheten til å krype igjennom, og for oss som er rundt 1.90, så ble det noen spennende minutter under jorden!

Men vi kom da opp igjen. Masse av turister her! Men spennende og veldig interessant.

Det fantes også en skytebane der for de som synstes det var kult… Vi var ikke helt på den planeten. Stå der med et gevær og skyte en haug med skudd på den samme slagmarka som de vestlige prøvde å vinne krigen. Nei, vi fant det ikke riktig.

En tur til Mekong Delta ble også booket hvor vi dro på båttur opp den store mekong elven. Der oppe besøkte vi en lokal fabrikk hvor de bl.a utnyttet risen til det fulle ved å lage alt fra godterier til puffet ris. Arti!

Så var våre herlige dager i Vietnam over og det var på tide å vende snuten videre sørover mot Malaysia, Filippinene og Thailand.

Konklusjon;
Vietnam er og forblir et spennende reisemål. Kulturen, historien landet bærer på og det fantastiske folket som bor der gjør landet til et av de mest interessante i Sør Asia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *