Weekend trip to San Francisco

January 4, 2010 Harald Vaagan No comments exist

Alltid vært lysten på å se byen som nesten halve året er dekket av havtåke. Litt kjøligere der og skal du dit,  ikke regn med å gå i shorts heile tida. Byen som er den mest liberale på vestkysten har mye å by på, og byen levde opp til forventningene.

san fran 086

Den multikultirelle byen er ganske så annerledes enn resten av byene på vestkysten og kunne gjerne vært en Europeisk storby.
Fishermans wharf på pir 39 i havna er et marked hvor man kan gjøre unna souvenir shoppinga i en fei. Men byr også på hyggelige overaskelser, som det å se sjøløvene ligge å kose seg på bryggene og samtidig ha utsikten mot Alcatraz og  Golden Gate Bridge.Ville ut til Alcatraz, men det var dessverre utsolgt for bill. Ikke så rart kanskje da dette er den største turistmagneten i området.
Mange enveiskjørte gater og at man konsekvent må svinge til høyre gjør at det er litt vanskelig å ta seg frem med bil, så GPS i bilen er et must! Kjørte opp og ned de stupbratte gatene hvor biler står parkert og nærmest ser klare til å bikke når som helst. Det var også her vi fant verdens mest svingete vei.Den enveiskjørte veien blir faktisk omtalt som det. Kjempearti å kjøre ned den!
 Haight-Ashbury er et område man bør ta turen innom.Mang en bohem har satt sine føtter der og er stedet hvor hippiene storkoste seg på 60′ og 70′ tallet. Mange gode og rimelige spisesteder der. Ikke langt unna finner du også hippie hill. Haight-Ashbury er et område man bør ta turen innom.Mang en bohem har satt sine føtter der og er stedet hvor hippiene storkoste seg på 60′ og 70′ tallet. Mange gode og rimelige spisesteder der. Ikke langt unna finner du også hippie hill
.

san fran 127

Det at vi hadde bil gjorde oss selvfølgelig mer mobile og det førte til at vi fant steder vi normalt ikke ville sett på den korte tiden. San Francisco bugner av vakker bebyggelse og store parker. Tok turen bortom Golden Gate Bridge og det var ikke alene om, men det er jo ikke så rart. Golden Gate er jo en av verdens mest kjente broer og den var den lengste helt frem til 1967. Den er bygget av stål og sto ferdig i 1937. Den ligger 227m over havet og er  2,7 km lang.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *