Weekend trip to Vegas.

January 16, 2010 Harald Vaagan No comments exist

Bilen er stappet full av 6 pers og en haug med baggasje og vi er klare til å ta turen til Las Vegas, Nevada. Kjører man fra L.A, så kommer du unna med 4 timer i bilen. Det er stort sett bare rettstrekk hele veien.Eviglange rettstrekk gjennom Death Valley. Foto: Harald

norge 055

Las Vegas, Nevada var en helt vanlig ørkenby frem til 1931. Det var da gambling ble legalisert i Nevada og etter det har det bare gått en vei!
Her sitter pengene løst i alle lommer noe som enten gjør deg rik i en fei eller som regel flere tusenlapper fattigere. Tross en nedgang på 4,4 %, så hadde de til faktisk 37 481 552 besøkende i fjor.  Det gav hotellrommene en snittpris på $119,19  (også det en nedgang 9,8 %) noe vi nordmenn kan leve med .
 Men det bygges fortsatt i Vegas og snart står City Center helt ferdig. Et Mega senter som skal romme “ALT” en by har. Det er det dyreste privatfinansierte byggeprosjekt i amerikansk historie. Les mer om City Center i egen artikkel.   
Frihets statuen har sin miniutgave i LAS vegas. Foto: Harald

viva las vegas 289

Man kan gjøre så mangt i Las Vegas og det er rundt ‘The Strip’ det skjer. De fleste store hotellene som bl.a Bellagio, MGM, Mirage, Monte Carlo, Ceasers Palace og Luxor ++ ligger ved “The Strip”. Stratosphere Hotell. Foto Harald

Den sprøeste opplevelsen jeg hadde var oppe i Stratosphere hotell. Hotellet i seg selv er 350 meter høyt ,og på toppen kan man prøve noen ville ‘Rides”. Jeg prøvde “Big shot” . Fytti grisen det var rått!! “Big Shot’n” skyter deg 50m rett opp i 45 mph, og man blir utsatt for hele 4-G . Som om ikke det er nok så er du i fritt fall på vei ned igjen også ! Utsikten over Las Vegas var sinnsyk. Det er flere”rides” å velge imellom på toppen, men ‘Big Shot’n” var mer enn nok for meg.

norge 198

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *